Ondersteuning & advies

Als je een leerling met een motorische beperking en/of langdurige ziekte in de klas hebt, kun je wel wat ondersteuning gebruiken. De expertise van onze school in het begeleiden van kinderen met een lichamelijke beperking of langdurige ziekte op school delen wij graag. Want ook in het regulier onderwijs zijn kinderen die op dit vlak extra ondersteuning nodig hebben.

Ons begeleidingstraject en ons schoolbreed advies

Onder het motto ‘gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig’ willen wij voorkomen dat kinderen onnodig vastlopen in het reguliere onderwijs. Daarom bieden wij ondersteuning en advies op kind-, leerkracht- en schoolniveau vanuit verschillende invalshoeken. 

Vanuit alle disciplines op De Parel proberen wij een passende en praktische bijdrage te leveren aan de speciale onderwijsbehoeften van de leerling.

Allemaal om een passende en praktische bijdrage te leveren aan het maatwerk voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.

Begeleidingstraject

Wanneer een begeleidingstraject wordt gestart komt iemand vanuit Team Passend Onderwijs op locatie. Samen met de leerkracht/IB’er brengen zij de hulpvraag rondom de leerling in kaart. Dit is maatwerk, iedere leerling heeft tenslotte andere onderwijsbehoeftes. Het doel is echter altijd hetzelfde, samenwerken aan passende ondersteuning voor de leerling in zijn onderwijsomgeving.

Lees verder over begeleidingstrajecten

Schoolbreed advies

Niet alle vraagstukken hebben altijd betrekking op een specifiek kind. Ook voor bredere vraagstukken kun je gebruik maken van de expertise van Team Passend Onderwijs. Bijvoorbeeld door (een gedeelte van) een studiedag in te vullen.

Lees verder over schoolbreed advies

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top