Leerkracht Anne-Marie

Van dorpsschool tot speciaal onderwijs

Anne-Marie heeft ervaring op onderwijs gebied met langdurig zieke kinderen en kinderen met een motorische beperking. Ze vindt het een voorrecht om haar expertise te delen met collega’s in het regulier onderwijs.

Anne-Marie staat inmiddels al meer dan 30 jaar voor de klas. Maar ze begon niet in het speciaal onderwijs. Ze begon als lerares op een reguliere school. Haar eerste jaren in her onderwijs was ze leerkracht op een dorpsschool. Na deze ervaring wilde ze een nieuwe uitdaging en vond ze een baan in het speciaal onderwijs.

  • Inmiddels 17 jaar in het speciaal onderwijs

    Interesse in het speciaal onderwijs had ze altijd al. Haar eerste baan op de basisschool was speciaal want op de dorpsschool stond ze ook voor kleine groepen, wat ze heel fijn vond. Ze wilde nog meer betekenen voor kinderen en zo kwam ze terecht op de Albert Schweitzerschool, een school voor langdurig zieke kinderen.

    Ze heeft de opleiding Kindercoach in de klas en op de school gevolgd. Dit om zich dieper te specialiseren in een ander aspect van het onderwijs. Elk kind wilde ze zien en niet het gevoel hebben dat er een dag voorbijging waarin ze geen oog had gehad voor alle kinderen.

    De Albert Schweitzer fuseerde met De Regenboog en kreeg de schoolnaam De Parel. De Parel is een school voor onderwijs en revalidatie voor kinderen met een motorische beperking en/of kinderen die langdurig ziek zijn. Haar kennis en ervaring nam ze het afgelopen jaar mee naar Team Passend Onderwijs. 

Team Passend Onderwijs

Door haar jaren ervaring met het langdurig zieke kind en haar ervaring met kinderen met een motorische beperking werd Anne-Marie toegevoegd aan het Team Passend Onderwijs.

Ze vindt het een voorrecht om haar kennis te delen en op deze manier een bijdrage te leveren aan het passend onderwijs.

Leerkrachten komen met een onderwijs hulpvraag. Anne-Marie komt dan langs op de reguliere basisschool voor een observatie. Door haar ervaring ziet zij wat kinderen nodig hebben en kan zij adviezen geven aan de leerkrachten. De leerkrachten gebruiken de adviezen in hun groep zodat het kind passend onderwijs krijgt en op de reguliere basisschool kan blijven.

Meer lezen?

Een kijkje in de keuken…

Team Passend Onderwijs komt op school om leerkrachten van een kind met een beperking te ondersteunen. Vaak gaat het hierbij om het werken in de klas. Maar ook bij het buitenspelen en tijdens de gymles is het soms lastig voor een kind om goed mee te kunnen doen. En niet alleen voor kinderen met een…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top