Fijne motoriek, schrijven en adviesbladen

Schrijven en fijne motoriek is een onderwerp dat vaak terugkomt bij hulpvragen vanuit de scholen. Beide is van belang om goed mee te kunnen komen in de klas.

Adviesbladen:

De ontwikkeling van de fijne motoriek is een belangrijke voorwaarde voor een dynamische pengreep. Het kunnen manipuleren van kleine voorwerpen is hierbij een groot onderdeel, omdat je hiermee zowel de fijne vingerbewegingen als de tweedeling in de hand voor nodig hebt. In onze adviesbladen zijn tips te vinden hoe je dit kan stimuleren bij kinderen.

Klik om de PDF van adviesblad fijne motoriek en PDF van het adviesblad inhand manipulatie te zien.

 


De Schrijfvriend  

https://www.deschrijfvriend.nl – De Schrijfvriend staat voor goed schrijfonderwijs. Goed materiaal geeft kinderen het juiste gereedschap in handen om hun fijne motoriek te stimuleren en een leesbaar handschrift te ontwikkelen. Denk aan een timmerman met mooi teakhout. Als hij een botte zaag heeft, kan hij er niets van maken. Als wij onze kinderen goed (schrijf)onderwijs willen bieden, hebben ze hiervoor het juiste materiaal nodig: dit materiaal vind je bij De Schrijfvriend!

Naast alle producten in de webwinkel, vind je ook een informatief deel op de site. Dit deel van de site biedt achtergrondinformatie over alle ontwikkelingen op het gebied van schrijven.

 


Meer weten over Team Passend Onderwijs en wat we voor jouw school kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op voor vragen of meld gelijk een leerling aan bij ons expertise team.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top