Gedrag en emotie bij kinderen met Cerebrale Parese

Door Tinka Bröring-Starre

  • ISBN 978-90-79604-135

    In dit boek Gedrag en emotie bij kinderen met Cerebrale Parese geschreven door Tinka Bröring-Starre wordt ingegaan op de aard, de oorzaken en de mogelijke oplossingen van de emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen met CP. Dit boek is geschreven voor ouders van een kind met CP, maar ook voor leerkrachten van kinderen met CP en professionals die kinderen met CP behandelen.

    Cerebrale Parese (CP) is een aandoening die regelmatig en in grote verscheidenheid voorkomt. Kinderen met CP verschillen van elkaar in ernst en aard. Daarnaast is er een grote variatie in bijkomende problemen. CP is daarmee een complexe en veelomvattende aandoening die grote gevolgen heeft voor het dagelijks leven van het kind zelf, ouders, broers en zusjes en de omgeving.

    Over gedragsproblemen bij kinderen met CP is nog relatief weinig bekend. Nog minder over specifieke gedragsproblemen bij de verschillende typen CP. In dit boek is daarom aandacht besteed aan emotionele-en gedragsproblemen bij kinderen met CP. Niet alleen om inzicht te krijgen in welke problemen zich voordoen, maar vooral ook om bij iedereen die met CP te maken heeft bewustzijn te creëren voor het feit dat er bij kinderen met CP een grotere kans bestaat op het ontwikkelen van emotionele- en gedragsproblemen dan bij kinderen zonder CP. Weten dat problemen in gedrag en emotie aan de orde kunnen zijn, maakt niet dat ze direct kunnen worden opgelost. Het kan echter wel zorgen voor meer begrip voor de problemen die worden ervaren en voor een andere kijk op gedrag en emotie bij deze kinderen. We hopen dat dit boek je verder op weg helpt!

Meer weten over Team Passend Onderwijs en wat we voor jouw school kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op voor vragen of meld gelijk een leerling aan bij ons expertise team.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top