Ergotherapeut Merel

De Parel en Team Passend Onderwijs

“Sinds 2013 werk ik op De Parel (die toen nog De Regenboog heette). Het jaar daarvoor had ik al vrijwillig in een klas geholpen om ervaring op te doen na mijn studie. Enige tijd later kwam er een vacature vrij op de school en ben ik er officieel aan de slag gegaan. Dit doe ik 9 jaar later nog met veel plezier!

Eigenlijk was ik al snel betrokken bij Team Passend Onderwijs (wat eerst de PAB was). Sinds het begin van TPO doe ik al schoolbezoeken en dergelijken. Vorig jaar heb ik samen met mijn collega Lonneke het onderdeel overgenomen. Van daaruit organiseren we webinars en workshops.”

“Ik wilde altijd al werken met kinderen die een beperking hebben”

“Hi, mijn naam is Merel! Nadat ik op jonge leeftijd bij een medisch kinderdagverblijf langs ben geweest had ik altijd in mijn hoofd om op zo’n plek te gaan werken. Dat ik op De Parel terecht ben gekomen sluit daar helemaal goed bij aan.

Ik werk met veel plezier met de kinderen hier op school en vind het mooi om ze vanuit mijn vakgebied op verschillende gebieden een stap verder te helpen.”

 

Merel Sikma
Ergotherapeut

Niet alleen maar theorie; vooral ook lekker zelf uitproberen met materialen

“Bij Team Passend Onderwijs vinden we het niet alleen belangrijk dat we advies geven waar het regulier onderwijs wat aan heeft, maar ook advies geven waar ze gelijk mee aan de slag kunnen. Daarom leggen we tijdens de workshops altijd de nadruk op praktijk.

Uitproberen is altijd de beste leerschool! Zowel voor kinderen als volwassenen.”

Eigen regie voor kinderen is heel belangrijk

“Ik had laatst een schoolbezoek bij een jongetje die moeite had met schrijven. Hij zat al in de bovenbouw en was dus oud genoeg om mee te beslissen over oplossingen. Niet alleen dat; hij vond het ook ontzettend fijn! En aan het einde van het traject zorgde het ervoor dat de oplossing (een speciale pen) niet alleen praktisch hielp, maar hij er ook heel blij mee was en juist trots op dit hulpmiddel. Zo geef je de regie terug aan het kind.”

Webinars over het onderwijs met speciale thema’s

“Onze webinars gaan over van alles! Elke editie heeft weer een ander thema, zo hadden we laatst een webinar over prikkelverwerking. Webinars zijn belangrijk omdat de leerkrachten vanuit huis hier aan kunnen meedoen. Zo maken we ze het zo makkelijk en toegankelijk mogelijk. 

Projecten zoals deze zijn wat me trots maakt op Team Passend Onderwijs.”

Meer lezen?

Een kijkje in de keuken…

Team Passend Onderwijs komt op school om leerkrachten van een kind met een beperking te ondersteunen. Vaak gaat het hierbij om het werken in de klas. Maar ook bij het buitenspelen en tijdens de gymles is het soms lastig voor een kind om goed mee te kunnen doen. En niet alleen voor kinderen met een…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top