Een kijkje in de keuken…

Team Passend Onderwijs komt op school om leerkrachten van een kind met een beperking te ondersteunen. Vaak gaat het hierbij om het werken in de klas. Maar ook bij het buitenspelen en tijdens de gymles is het soms lastig voor een kind om goed mee te kunnen doen. En niet alleen voor kinderen met een beperking of chronische aandoening! Ook voor kinderen met een normale ontwikkeling die vanwege een ziekte of ongeval tijdelijk beperkt zijn in hun motorische mogelijkheden. De fysiotherapeuten van de Parel gaan regelmatig voor het Team Passend Onderwijs op stap om scholen hierover te adviseren.

 

“Het is altijd heel leuk om eens te kijken op een ‘gewone’ basisschool en hen te kunnen ondersteunen met onze specifieke kennis.”

– Petra, fysiotherapeut op de Parel

 

Kennis van professionals in het onderwijs

Scholen hebben vaak vragen over de begeleiding, transfers, vervoer en hulpmiddelen. Maar ook over de alternatieven die je kinderen kunt aanbieden in de klas en hoe je ze mee kan laten doen met buitenspelen en sporten.

“Juffen, IB en ouders waren erg blij met de uitleg, de tips en adviezen. Dan blijkt de kennis over kinderen met beperkingen op school, die bij ons zo normaal is, juist heel bijzonder te zijn.”

– Ellen, fysiotherapeut op de Parel

Werkwijze van Team Passend Onderwijs

Wanneer fysiotherapeuten van Team Passend Onderwijs langs komen, observeren ze de kinderen in de klas, bij het buitenspelen en tijdens de gymles. Daarna wordt in een overleg met de leerkracht, IB-er en de ouders uitleg gegeven over het ziektebeeld. Inclusief tips en adviezen.

Maar soms zijn er ook activiteiten die kinderen gewoon niet kunnen of mogen. Dan wordt er gekeken naar alternatieven. Bijvoorbeeld door de hele klas of een deel ervan tijdens de gymles zittend activiteiten te laten doen. Zo kunnen speciale leerlingen toch deel blijven uitmaken van de groep.

Veel van de kinderen die wij via het Team Passend Onderwijs observeren hebben een eigen fysiotherapeut. Deze kan natuurlijk ook meedenken over vraagstukken op school. Samen met hen werkt Team Passend Onderwijs graag aan het doel om ieder kind zich thuis te laten voelen in de klas!

 

Lees verder over Ergotherapie

Ergotherapeut Merel

De Parel en Team Passend Onderwijs “Sinds 2013 werk ik op De Parel (die toen nog De Regenboog heette). Het jaar daarvoor had ik al vrijwillig in een klas geholpen om ervaring op te doen na mijn studie. Enige tijd later kwam er een vacature vrij op de school en ben ik er officieel aan…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
↑ Scroll to top