Coördinator Esther

“Ik heb een passie voor deze doelgroep”

Esther Stutterheim werkt al 25 jaar op De Parel

12 jaar ervaring in de organisatie

“Ik begon ooit op deze school als logopediste, maar inmiddels ben ik al jaren leidinggevende van het revalidatieteam. Daarnaast doe ik een stukje zorg en ondersteuning op de school én coördineer ik Team Passend Onderwijs.

Ik werk alweer 12 jaar niet meer als therapeut met de kinderen zelf maar ik doe alle organisatie daaromheen. Ik zorg ervoor dat de expertise dienst Team Passend Onderwijs zich goed ontwikkelt. Doelen stellen, jaarverslagen, financiering: dat is waar ik mij allemaal mee bezig houd.”

 

Esther Stutterheim
Coördinator van Team Passend Onderwijs

“Ik ben heel trots op deze dienst!”

“Team Passend Onderwijs is zo ingericht dat we advies geven gelijk vanuit de praktijk. Ik vind het heel belangrijk dat ons kernteam weet waar ze het over hebben. Daarom werken de leerkrachten en ergotherapeuten van Team Passend Onderwijs ook allemaal op De Parel. Zo blijven ze altijd direct contact houden met de doelgroep.”

Hulp van meer dan alleen het kernteam

“Naast het kernteam, kan iedereen van De Parel voor de hulp en ondersteuning van andere scholen ingezet worden. Zoals de verpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, gymleerkrachten, etc.

Ons uitgangspunt is altijd om het onderwijs voor de doelgroep (kinderen met een motorische beperking en/of langdurige ziekte) beter te maken. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de speciale leerlingen niet van school hoeven te switchen (naar bijvoorbeeld De Parel). Het is ons doel om ze daar te houden, op hun eigen vertrouwde plek, en daar het onderwijs zo passend mogelijk te maken.”

TPO komt voort uit de ambulant begeleiding

“Team Passend Onderwijs komt voort uit de ambulant begeleiding van het samenwerkingsverband Zuid-Kennemerland. Ik ben het initiatief op De Parel begonnen toen we de opdracht kregen om het reguliere onderwijs te ondersteunen met de doelgroep kinderen die wij kennen vanuit De Parel. Dat was het begin van Team Passend Onderwijs.”

Team Passend Onderwijs maakt verschil

“Ik vind het altijd heel mooi om te horen, tijdens evaluaties van reguliere scholen, dat we ondersteuning hebben gegeven waar ze echt wat aan hebben. Dat we met dit team een verschil maken. Dat we de ondersteuning hebben geboden waar we voor staan.

En het mooiste is als een leerling op zijn eigen school kan blijven met een passend aanbod in het onderwijs.”

Meer lezen?

Een kijkje in de keuken…

Team Passend Onderwijs komt op school om leerkrachten van een kind met een beperking te ondersteunen. Vaak gaat het hierbij om het werken in de klas. Maar ook bij het buitenspelen en tijdens de gymles is het soms lastig voor een kind om goed mee te kunnen doen. En niet alleen voor kinderen met een…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top