Workshopmiddag ‘Spel en Spelen’ 

op woensdag 9 november organiseren wij onze eerste workshopmiddag van het schooljaar. Deze keer rondom het onderwerp ‘Spel en spelen’.

Bij de kleuters doe je niet anders, maar ook in de andere klassen kan spelend leren en lerend spelen een belangrijk onderdeel zijn van jouw onderwijspraktijk. Deze middag nemen wij je mee in dit onderwerp in drie workshoprondes:

Executieve functies

  • Je hebt ze overal voor nodig en je kunt ze heel goed oefenen in spelvorm: executieve functies Hoe? Dat leer je in deze workshop.

Begrijpend lezen

  • In deze workshop leer je door middel van spel de leerlingen actief aan het werk te zetten met begrijpend lezen. Je gaat hier met elkaar ideeën uitwerken, zodat je hierna ook gelijk in je eigen klas aan de slag kan.

Motorisch en sensorisch spel

  • Zoals je van ons gewend bent zit er ook deze keer een workshop gericht op motoriek in de workshopmiddag. Deze keer gaan we in op zowel motorisch als sensorisch spel. Hoe kan je dit toepassen in de klas en het laten aansluiten op je lesdoelen.

De workshopmiddag vindt plaats op woensdagmiddag 9 november van 15.00 tot 18.00 uur bij ons op De Parel. Deelname is gratis voor medewerkers van scholen die binnen de samenwerkingsverbanden Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer vallen.

Schrijf je in voor de workshopmiddag door te mailen naar teampassendonderwijs@deparelhaarlem.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top