MotoriekMiddag ‘In Ontwikkeling…’ 

MotoriekMiddag ‘In Ontwikkeling…’ 

Op welke leeftijd leren kinderen knippen, knutselen, schrijven en veters strikken? Waarom zijn sommige kinderen zo onhandig en hoe komt het dat die pubers alleen nog maar kunnen hangen in hun stoel?  Kortom, welke motorische vaardigheden kun je op welke leeftijd verwachten van een kind? En welke invloed heeft dit op mijn dagelijkse onderwijspraktijk?

In het voorjaar staat weer een MotoriekMiddag op het programma, dit keer over de ontwikkeling van de motoriek bij basisschoolleerlingen. Want ook motorisch leren kinderen veel in deze periode! Dit heeft veel samenhang met de cognitieve ontwikkeling en als leerkracht speel je hierin een grotere rol dan je misschien verwacht.

Tijdens de MotoriekMiddag nemen we de normale motorische ontwikkeling van kinderen van vier tot twaalf door, waarbij we steeds de link met het leren in de klas maken. Daardoor ben je je straks nog meer bewust van de invloed van de ontwikkelende motoriek op het leren en andersom.

De MotoriekMiddag vindt plaats op woensdagmiddag 15 maart van 15.00 tot 18.00 uur bij ons op de Parel in Haarlem. LET OP! Dit is een gewijzigde datum.

Deelname is gratis voor medewerkers van scholen binnen de samenwerkingsverbanden Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. Inschrijven kan door een mail met daarin je naam en de naam van de school waar jij werkt te mailen naar teampassendonderwijs@deparelhaarlem.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top