Activiteiten

Via onze activiteiten zetten wij ons in om jouw kennis en vaardigheden over de motorische ontwikkeling in relatie tot het leren te vergroten.

We organiseren workshops, webinars en MotoriekMiddagen voor leerkrachten, klassenassistenten en IB-ers. Al deze activiteiten zitten vol praktische handvatten om kinderen met kleine motorische problemen op een passende manier te ondersteunen in het dagelijkse schoolleven.

In onze workshops en verdiepingsbijeenkomsten ga je praktisch aan de slag en leer je tips en trucs die je direct in de klas kunt toepassen. Ook geven we hier natuurlijk achtergrondinformatie en theorie, maar we besteden vooral veel tijd aan het oefenen en te ervaren. Zo zijn we er zeker van dat we kennis en vaardigheden overbrengen die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse onderwijspraktijk. Deelname aan al onze activiteiten is gratis voor medewerkers van scholen binnen de samenwerkingsverbanden Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. Inschrijven kan door een mail met daarin je naam en de naam van de school waar jij werkt te mailen naar teampassendonderwijs@deparelhaarlem.nl 

Voor het komend schooljaar staan de volgende activiteiten op de agenda:

9 november: Workshopmiddag ‘Spel en Spelen’ 

Bij de kleuters doe je niet anders, maar ook in andere klassen kan spelend leren en lerend spelen een belangrijk onderdeel zijn van jouw onderwijspraktijk. Woensdagmiddag 9 november organiseren wij een workshopmiddag rondom spel en spelen in de klas. In drie workshop ronden nemen we je mee langs achtergronden en praktijk.  

De nadruk zal weer op de gemakkelijke toepasbaarheid zijn in de dagelijkse praktijk in de klas.  

Deze workshopmiddag vindt plaats op woensdagmiddag 9 november van 15.00 tot 18.00 uur bij ons op de Parel in Haarlem. 

19 april: MotoriekMiddag ‘In Ontwikkeling…’ 

In het voorjaar staat weer een MotoriekMiddag op het programma, dit keer over de ontwikkeling van de motoriek bij basisschoolleerlingen. Wat kun je op welke leeftijd verwachten en welke rol speel je als leerkracht in het stimuleren van de motoriek van kinderen. Het volledige programma is nog niet bekend, maar je kunt je wel al voorlopig inschrijven. Als het programma wel helemaal rond is, krijg je van ons bericht en kun je je inschrijving definitief maken. 

De MotoriekMiddag vindt plaats op woensdagmiddag 19 april van 15.00 tot 18.00 uur bij ons op de Parel in Haarlem. 

 

 

Overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top